About me

 

Principal
About me
Paintings Gallery
Paintings for sale
Interestings webs

 

Welcome to my Web Site

 

 

Charo Villalobos

                              She was born in Arrecife, Lanzarote (Canary Island, Spain). At the age of fifteen, she started her first artistic studies at the "Academia de Artes y Oficios "Luján Pérez" of Las Palmas of Gran Canaria.

     In 1974 she got her certificate as Profesora de Pintura y Dibujo (Painting and Drawing teacher) at "La Facultad de Bellas Artes "San Jorge", in Barcelona.

     She has been living in Netherland since 1975.

     In 1974 she got also the C.P.D.B. certificate at the "Rietveld" school in Amsterdam.

     Charo first participated in diferents colective expositions, her first indivual one took place in Haarlem, and, afterwards, she exposes in all wide Netherland and Spain as can be: Amsterdam, Hilversum, Utrech, Baarn, Las Palmas de Gran Canaria, Barcelona, etc.

     The Nature is for Charo  a constant inspiration source, where she looks after brightness and colour.

     We can see in her oils paintings  a part of the attraction the holland pictures have over she, whitin their large horizon, skies and trees.

        Newspaper sheet (Dutch): click on to zoom in

Curriculum Vitae (Dutch) 

Geboren in Lanzarote.Afgestudeerd  aan de kunstacademie in Barcelona.CPDB  scholing( Rietveld Academie Amsterdam).

Sinds 1981 wonend in Hilversum.Docent Teken en Schilderen in creativiteit centra's

Zij had haar eerste solo tentoonstelling in 1988 in Harlem,sindsdien heeft ze aan verschillende tentoonstelling deelgenomen ,oa.Kasteel Groeneveld ,Amsterdam ,Leeuwarden,Las Palmas,Hilversum,enz.

"Al bij de eerste bezoek aan Nederland werd ik geraakt door de Hollandse licht en luchten.Ik voelde me meteen thuis en ik wilde dat uitdrukken via mijn kunst.

Ik ben een buitenschilder,ik schilder direct in de natuur,dat geeft mij de impuls en het juiste gevoel om het licht en de sfeer van een bepaalde natuur plek of landschap proberen te "vangen".Dat doe ik met een spontane vlotte,impressionistische toets.Ik kom vaak naar dezelfde plek op verschillende jaargetijden en op verschillende uren van de dag op zoek naar een andere licht en kleur.

De meeste van mijn schilderijen zijn in het Gooi gemaakt.De meesten, in de Buiten plaatsen van Natuurmonumenten ,zoals Gooilust ,Coversbos ,Spanderswoud...ik hou van het licht die door de bomen valt en zich spiegelt in het water van de bossen.

Maar ik hou ook van de weidse luchten boven de plassen en de meren van het Gooi,in de zomer,in de herfst in de winter...

 

 

Principal About me Paintings Gallery Paintings for sale Interestings webs